Pikkujoutsen nähtiin lentävän yhdessä kahden tavallisen joutsenen kanssa itään päin, tämä kolmikko tulkittiin kierteleviksi. Pikkujoutsen oli Harjunmäelle uusi laji. Alltimer listalla se on 101.laji (tai sitten 102?) eli listalla josta selviää kaikki lajit jotka ovat mäellä havaittuja. Tämä pikkujoutsen oli aivan selkeä havainto. Tässä kolmikossa lintujen valtava kokoero näkyi oikein hyvin.
Toinen laji joka tuli myös listalle oli pikkukuovi, täyttä varmuutta ei ole siitä onko lajia nähty mäeltä kun miehet eivät muistaneet, asia varmistunee listan ylläpitäjän Karin ehdittyä tarkastamaan asian.
Pikkukuovit (2 yks) lensivät aivan ylitsemme ja onneksi ne ääntelivät tunnusomaista lyhyttä"phy-phy" ääntään joka varmisti havainnon. Kari onneksi löysi linnut sinitaivaalta.
Sinisuohaukka oli päivän ensimmäinen petolintu joka lensi Helgen ja meikäläisen kavutessa mäelle ennen seitsemää. Lintu oli naaraspukuinen muuttolennossa W-suuntaan. Sitten päivän aikana näimme vielä paikallisen varpushaukan, paikalliset hiirihaukat sekä muuttavia piekanoja kaksin kappalein. Myös yhden tuulihaukan tulkittiin olleen muuttavan. Myös kaukoputkilla näimme parikin pienempää falco sp:tä muuttolennossa, näistä eii saatu tarkempia määrityksiä.
Metsäviklolla tuntui olevan muuttoa, näimme kaksi yksilöä selvässä muuttolennossa pohjoiseen sekä yhden paikalliseksi luonnehditun yksilön soidinlennossa, samoin taivaanvuohia oli soidinlennoissaan. Närhien kevätvaellusta oli myös havaittavissa, näimme viisi parvea parhaimmassa 7 lintua. Peippolintujen vähyyttä ihmeteltiin joukolla, tänään saimme vain kirjattua vain 70 yksilöä, kymmenessä parvessa. Tämän kevään yksi kadoksissa oleva lintu on käpylinnut, ehkä kuusen heikko käpyvuosi on syynä siihen, kuitenkin saimme yhden pikkukäpylinnun listoille. Tätä herkkua ei tänä keväänä ole liiemmälti saatu nauttia.
Kivitaskua ei ensimmäisen kerran jälkeen nähty, kuva Antero Alho |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti