sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Ylläs osa kaksi

Pääsin käymään Ylläksellä toisenkin kerran, vietimme perheen paremman puoliskon, Niinan kanssa viikon tällä kertaa Ylläsjärven puolella. Ensimmäisen reissun jälkeen tiesin mitä oli odotettavissa, Mustikka ja kaarnikka sato odotti noukkijaansa ja sitähän me tehtiinkin, saalis oli aika mukava, 40 litraa metsien herkkuja talven varalle.

Lapissa kaikki on tehty keloihin
Toki meidän retkeen mahtui paljon muutakin, olihan meillä nyt auto käytettävissä. Ponkaisimme tämän tästä eri suuntiin. Reissuun mahtui myös aimo annos kulttuuria, kävimme Urkin jalanjäljillä katsomassa Reidar Säreistöniemen ateljeeta sekä toisena hienona kokemuksena saimme lappilaista ulkoilmateatteria kun kävimme katsomassa "Soi kansani pieni laulu" trilogian täyttävän kolmannen osan Äkäslompolossa "Ihmisen ringissä". Kävimme katsomassa ensimmäisen osan v. 2010 edellisellä vierailullamme Ylläsjärvellä.

Vaikuttavia kokemuksia ja elämyksiä kumpikin, toisessa ei saanut taltioida esitystä mutta ateljeessa kuvasimme sitten enemmänkin. Oli se Reidar aika taiteilija, hän nousi kuuluisuuteen U.K.K. välityksellä. En mitenkään halua kieltää hänen taitavuuttaan vaan päinvastoin ihailen hänen värien käyttöänsä ja luovuuttaan. Lapissa on varmasti monia muitakin taiteilijoita jotka ansaitsisivat tulla kaiken kansan tietoisuuteen mutta mistä löytää "mesenaatti"

Hänen ateljeensa oli hulppea, tietenkin kelohonkainen. Ateljee-rakennuksessa oli kerroksia 2 ja siellä ylhäällä oli myös uima-allas. Vieressä virtaava joki antoi oman lisänsä paikan näyttävyyteen.. Jatkan tarinaa hieman myöhemmin.


Niina Ateljee-rakennuksen portailla








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti