sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Oliko TJ-keikka?

Kiasen Hanski ilmoitti viikolla että sunnuntaina hän menee ainakin Ketunkivenkankaalle, Alhon Antsu oli ehtinyt sinne myöskin ja itse arvoin loppuun asti että lähdenkö. Lähdinhän minä ja Heta kanssa, kylläkin vasta 9 jälkeen olin pelipaikalla. Pojat kertoivat että hyvä kun tulin, sumu lähti samaan aikaan ja näkyväisyys parani. Onhan minusta sentään jotakin hyötyä!

Päätin sinne ajaessani että vien autoni vähän lähemmäksi rinnettä. Kyllä kannatti, oli se matka niin paljon joutuisampi kavuta jotta sitä puhalsi vaan ihan pienen tovin huipulle päästyäni. Miehet olivat ehtineet jo aamun kuluessa nähdä isokoskeloita 5:n parven matkalla etelään, myös jotakin muutakin heillä oli plakkarissa. Pian näkyväisyyden parannuttua alkoivat lajit lisääntyä ja pääsimme päivän kuluessa aina 31 lajiin.

Maakotkaa lähdettiin metsästämään( ja Hanskille pähkinähakkia), mutta saimme pettyä oikein kunnolla, ei ainuttakaan petolintua koko armaana päivänä. Varislinnuista kirjattiin närhiä kymmenkunta. Tilhiä näimme 13 parven pyörähtävän mäen päällä ja yhden kerran olivat pojat jo kuulleet linnun äänen. Lapin lintuja lisää kun urpiaisia merkattiin 2 paikallisiksi. Myös punarinta oli kerran äänessä.

Eniten puhetta oli rastaiden liikkeestä. Räksiä oli tämän tuosta kiikarin okulaareissa. Punakylkirastaan värit löytyivät joiltakin mutta eipä laulurastasta nähty. Minnekäs ne olivat jo ehtineet? Kulorastailla tuntui olevan hyvä liike, kirjasimme kaikkiaan 14, suurin porukka oli 4 lintua ja kolmen sakkeja näimme useampia. Kyllä rastaat olivat jo selvästi muuttopuuhissa vaikka ei niitä vielä kirjattu tämän paremmin. Pian tulee sekin päivä että saa laittaa kaikki rastaat aika tarkasti muistiin.Niittykirvisiä oli kaksi muutavaa, suuntanaan SW

Minulle heräsi into tulla lähipäivinä tuonne Ketunkivelle, saankohan itsestäni irti? Hyvä olisi jos saisi! Hömötiaisia oli välillä isohko parvi takanamme puissa, seassa oli myös töyhtötintti ja hippiäisiä
Kyllä siellä mäellä on hyvin elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti