lauantai 5. heinäkuuta 2014

Hellekesä alkoi

Nyt mennään heinäkuun alkupuolella, 5 pv ja lämpötila on kiitettävän korkealla. +20 astetta päivisin ja öisinkin kymmenen asteen pintaan. Tämä on oikein mukavaa ja leppoisaa keliä viettää kesäpäiviä.
Vaikka kyllä sen tietää että sadekelit ja sen myötä ukkoset tulevat vielä joskus, mutta mitä sitä murehtimaan, antaa lehmän murehtia, sillä on isompi pää.
Helekelit on siitäkin hyviä että kun ei viitsi tai jaksa olla ulkosalla niin aina voi paeta liiterin suojiin ja mennä tekemään pönttöjä valmiiksi. Huomasin rengastusreissuilla että monissa pöntöissä on korjaamisen varaa, ovathan ne olleet jo useita vuosia säiden armoilla. Tein tänään pitkästä aikaa puukiipijälle sopivan pöntön. Minulla oli useita vuosia sitten yksi puukiipijän pönttö ilman pesintöjä mutta jos nyt tärppäisi. Sinnehän voi sitten mennä pesimään myös joku muu pikkulintukin. Pönttö on aika lähellä kotipihaa, en lähtenyt viemään sitä minnekään pitkälle.

Muuten on lintumaailma hiljentynyt selvästi, rastaiden ja tiaisten poikaset ovat äänessä. Myös tuulihaukan kaksi poikasta (?) suoritti lentoharjoitteluaan, näin ainakin päättelin. En ehtinyt hakemaan kiikareita avukseni kesken nurmikon leikkaamisen. Sitten kanahaukka (koiras) lensi pihan yli, huomasin sen rastaiden ja varisten ahdistelusta. Täytyyhän senkin hakea saalista, mikä olisi sopivampaa kuin pienet poikaset! Rastaat ja myös varis ovat hyviä haukka- ja pöllöhälyttimiä, kun huomaa jossain päin mekastavan lintulauman voi hyvillä syin alkaa hakemaan hälytyksen aiheuttajaa.

Varis on petolintujen hälyttäjä, kuva netistä
Sain siitä kanahaukasta ekopinnan nro 92, olen ihan tyytyväinen kotipihalta nähtyihin ekopinnoihin. Kaikkihan alkoi siitä kun Partasen Harri haastoi minut ekokisaan mutta aika pian huomasin että minusta ei ole vastusta tälle innokkaalle pyöräilijälle ja hyvien lintumaastojen lähellä asuvalle kaverille vaan tunnustin tappioni ja jatkoin ekojen keräilyä omaksi ilokseni. Jos vertaa ekopinnojen lukumäärää tonttipinnojen määrään (136) voi olla hyvin tyytyväinen saldoon. Pienet kisat piristävät kummasti tällaisen kilpailun siemenen jo hyvin varhain nielleen lintuharrastajan arkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti