perjantai 19. joulukuuta 2014

Varpuspöllön "pikkujoulubufee"

Huomasin tällä viikolla tiira-havainnoista Aarre Leskisen ja Riitta Angervuon ilmoittaman varpuspöllön saalistuksen ja mahdollisia kuvia. Tämän johdosta otin heihin yhteyttä ja paluuposti toi hienoja kuvia varpuspöllöstä saaliin kimpussa.

Aarre ja Riitta kertoivat aikaisemminkin nähneensä varpuspöllön saalistuksen ja linnun katoamisen saalisjaloissaan, tällä kertaa kuitenkin kävi toisin. Pöllö jäi aterioimaan vain muutaman metrin päähän heidän talonsa ikkunasta. Näin avautui tälle luonnosta, etenkin kasvimaailmasta kiinnostuneelle pariskunnalle oiva tilaisuus ilmaiseen elokuvaan kotinojatuoleista käsin. He pystyivät kuvaamaan tapahtumaa ikkunansa läpi. Aarre kävi myös ulkona kuvaamassa pöllön ruokailua. Saalistuskohde oli tällä kertaa keltasirkku, jonka voi myös kuvista todeta.

"Sulat vaan lentelivät" kuvasi Aarre tapahtumaa. Ensi vaiheessa pöllö sai keltasirkun pään irti ja lähti se mukanaan rauhallisempaan paikkaan aterioimaan. Varppari palasi kuitenkin joidenkin minuuttien päästä takaisin höyhentämään loppusaalista. Kevennetty saalis kynsissään vapö (varpuspöllö) lensi taas kauemmaksi.
Valokuvausta harrastava pari sai monta kuvaa tapahtumasta joista viisi on tämän jutun kuvakoosteena.

Muita kivoja havaintoja heidän ruokinnallaan on säännöllisesti poikkeava puukiipijä joka kylläkin käy vierailuillaan hyvin pikaisesti hämärissä olosuhteissa. Myös muistan joitakin vuosia sitten heillä olleen pähkinähakin vähän oudompana ruokintavieraana.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti