sunnuntai 9. elokuuta 2015

Päivä 9.8. Lavajärvellä

Heipä hei!
Nyt on aika lopettaa tämä hiljaiselo ja ruveta päivittämään blogia vähän ahkerammin. Tämä elokuu on hyvää luonnossa liikkumisen aikaa, lähinnä kuitenkin katse maahan suunnattuna ja hakien noita metsän herkkuja, mustikoita. Niitä tuntuu olevan aikas tavalla tuol

la metsien kätköissä. Olen ottanut tavakseni hilpaista metsän kätköihin aina kun tulee sellanen fiilis. Uskollinen karvaturri Heta on aina lähtövalmiina mukaan, olen siellä reilun tunnin ja saalina on vähintään puoli ämpäriä mustikkaa. Niitä peratessa kyllä menee toinen tunti mutta se on sen väärti. On ne niin hyviä aamupalaksi sitten kun rupeaa syksy koittamaan.

Tänään aamulla nostin itseni ennen seiskaa ja päätin pitää oman aamuvakioni eli seurata lintumaailmaa vähän tarkemmin ja kirjata aamun kaikki linnut muistiin. Klo 7 oli kurki ekana lajina ja siitä sittten seurasivat normaalit ja hyvin tavanomaiset lajit, ehkä ei ihan joka päivä nähtynä olivat gav sp, todennäköinen kuikka 2 kpl, palokärki (ä), selkälokki (2), sain siitä lopultakin tälle vuodelle tonttipinnan. Rautiaisen äänikin kuului ja kirjosiepon ääntelyä. Aamuvakion lajimäärä oli yhdeksään mennessä 23.

Haarapääskyn poikasia (kuva Ruotsista)
Jatkoin lintutarkkailua kuitenkin koko päivän, nyt kuitenkin laajensin "reviiriäni" Lavajärveksi sillä kävin aamupäivällä mustikassa koiruuden kanssa, siltä retkeltä sain 4 lajia lisää, tick-rastaan eli laulurastaan, hömötiaisen, västäräkin ja tallarin. nämä kaksi viimeksi mainittua olisivat normaalina aamuna olleet jo kotipihalla mutta tänään niitä ei vaan kuulunut. Iltapäivällä lähdettin Niinan kanssa vielä kerran hakemaan pakastimen täytettä ja saatiinkin yksi ämpärillinen. Voitte uskoa että oli Heta päivän retkistä väsynyt jos olen minäkin. Olenkin nyt päättänyt viettää tulevan yön ulkoruokinnassa eli nukkua terassilla. Meillä on siellä hyvä puutarhakeinu nukkumiseen ja siinä on "morsiushuntu" hyttysverkoksi joten vielä on mahkut saada jotain lajeja iltayöstä. Jos niitä ilmaantuu niin päivitän ne huomenna. Nyt on lajimäärä Lavajärveltä 29

Yö takana ja hyvin nukuttu yö. Eivät hyttyset päässeet kiusaamaan ja keli oli sopivan lämmin. Yön ääniä ei paljon ollut, lehtopöllö tuli uutena lajina mutta eipä muuta. Rastaat olivat ensimmäisten lintujen joukossa tänä aamuna, räksä ja punakylkirastas ilmoittivat aamuhämärän aikaan lintujen elämän alkavan. Puoli viisi kuulin ensimmäisten autojen äänten menevän, töihin kenties. Kokemus tämäkin oli ja kennties toistan sen vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti