tiistai 22. joulukuuta 2015

Vain pari yötä Jouluuun !

Taas on kulunut vuoden päivät, on talvipäivänseisaus ja pimeä on vallannut valoisan. Onneksi meidän korkeudella ei ole kaamosaikaa sillä tässäkin pimeän ajan viettämisessä on kestämistä. Ei saa valittaa, se on hyvä että meillä on neljä vuodenaikaa ja erilainen päivänpituus. Meillä ei aika tule pitkäksi vaan aina on erilaista vaikka se joskus tuntuukin aivan samanlaiselta taapertamiselta. Nyt on kuitenkin tämän vuotinen pimein aika ja sen huomaa.

Lunta ei ole valaisemassa eikä peittämässä kaikkea syksyn ankeutta ja märkyyttä. Aina kun on satanut ne pari kertaa lunta ja maa peittynyt valkoiseen on ihmisten mieli paljon pirteämpi ja kummasti ote elämään on paljon riuskempi. Suomalainen luonne on tottunut lumeen ja pakkaseen. Sitä ainakin tuntee saavansa itsestä enemmän irti. Mielestäni Suomen luonto kaipaa sitä paljon odotettua lunta.

Pelto meidän vieressä on aika syksyisen näköinen
Kotipihan nurmikko vihertää ja on aivan kuin keväällä. Vielä puuttuu se että nurmen keskeltä nousisi joku kukka. Ei minulla ole mitään kukkia vastaan, päinvastoin nautin niiden väriloistosta ja hienoista hajuista. Tällä hetkellä ei se vaan sovi pirtaan että päivänkakkarat kukkisivat. Kyllä se lumi vielä sieltä sataa ja peittää maankamaran. Pakkanen vielä kiristyy ja talvi valtaa maisemat. Onhan sen talven jo aikakin tulla.

Lintujen talviruokinta on meneillään, omalla ruokinnalla käyvät talitiaiset, sinitiaiset, pikkuvarpuset, keltasirkut, harakat, naakat, käpytikka, viherpeippo aina silloin tällöin samoin kuin närhi. Siinähän ovat ne talvilinnut jotka ovat meidän ruokinnan vakivierata. Ruokaa kuluu aika kiitettävään tahtiin, laitoin tänään uudet läskinpalat tikoille, mutta taitavat naakat ja harakat ehtiä ahneempina ensimmäisinä. Talipallojen roikkumistelineeseen tein lisäyksen joten nyt on apetta tikoillekin, tulkaa vaan vierailulle! Olen valmistautunut siihen että se vaseti (valkoselkätikka) tulee käymään. On jo aika taikka sitten tikoista pienin pikkutikkakin kyllä käy tai sitten harmaapäätikka. Onhan näitä vaihtoehtoja. Pääasia on se että Suomen monipuolinen linnusto saa turvaa ja tukea tänä pimeimpänä aikana, kyllä se valoisa valtaa jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti