tiistai 24. toukokuuta 2016

Kesäkuumaa

Tässä onkin jo vierähtänyt paljon aikaa kun olen viimeksi päivittänyt tänne "lintumiehen arkea". Meillä oli oikein kiva arktikaviikko Siikasaaressa (14-20.5.) tutulla Kurppakomppanian porukalla. Siellä ei nähty mitään maata mullistavaa, mutta koettiin jälleen kerran oikein mukava viikko lätynpaistoineen ja iltasaunoineen (käytiin meressä uimassa!). Hanhimuutto meni hieman toista reittiä, nousivat aikaisemmin mantereelle Kotkan seudulta ja meille jäi "rippeet" valkkareista eivätkä sepelhanhet vielä ehtineet muuttamaan, ainoastaan maistiaiset näimme.

Pikkusieppo nähtiin alkupäivinä, laji oli sellainen jota oli osannut veikata vain yksi neljästä (Helge). Muuten veikkauksemme oli jälleen tasainen, Kari vei voiton 43 pist, Antero oli toinen 41 pistettä ja Helge sai pronssia 39 pist. Meikäläinen piti perää 31 pisteellä.

Suopöllö muutti tiistaina korkealla NE, Kari löysi linnun ja saimme seurata lintua kauan ja saimme määrityksen yhteisymmärryksessä tehtyä. Pikkusieppo oli myös torstain lajeja ja muita kivoja olivat mehiläishaukat, ruskosuohaukka ja harmaahaikarat. Keskiviikon hanhimuutto oli jo aika mukavaa, näimme päivän aikana yhteensä 17 000 hanhea, pääosin valkkareita. Muutava pikkukuovi päätti päivän staijauksen klo 16

Perjantaina muutto oli tyrehtynyt täysin ja katsoimme tulevaa sääennustetta joka lupasi lauantaille sadetta niin päätettiin lopettaa tämän kertainen arktikaviikko päivää etukäteen. Olimmehan saaneet ainoannoksen aurinkoa ja kokemusta jälleen muistilokeroihimme josta sitten voi taas ammentaa tätä tuleville päiville.

Tähän loppuun vielä pieni kuvakooste tältä viikolta.
Hyönteisarmeija valloittaa Suomea

Kuvassa Ulla, Antero, Kari ja Helge


Helge oli jälleen lettumestarina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti