tiistai 3. toukokuuta 2016

Kolmannen päivän terassistaiji

Päätin suorittaa terassiväijyn ja heräsin jo ensimmäisen kerran klo 04.30, hetken tarkkailin aamun ääniä ja päätin laittaa mahani sänkyyn ja mennä siihen viereen. Hyvin nukutti aina seiskaan asti ja pääsin ylös ja ulos juomaan aamukahvit. Siitä rupesi päivän lista täyttymään.

Heti aluksi näin yllättäin metsähanhia (15) muuttavan NE aika korkealla, hyvä aloituslaji. Normaalit rastaat pitivät aika konserttia, ei oikein aluksi ollut erottaa mitkä linnut olivat äänessä mutta lopulta sain jutun juonesta kiinni ja lista alkoi täyttyä. Joutsenia oli liikkeellä, kaikki NE suuntaan. Sain summaksi päivältä yhteensä 6, pieniä parvia mutta kaikkien suunta sama.

Västäräkki on jokapäiväinen lintu
Tiltaltti oli innokkaasti äänessä, arvioin niitä olleen 4-5 kpl. Tiiraan laitoin kuitenkin varovaisen arvion vähintään 2. Töyhtöhyyppäkin lenteli, hyvä lisä lajilistaan. Rantasipi on tullut paikalliseksi, todennäköisesti pysyvä reviiri mökin rannassa! Samoin kuusitiainen laulelee aina samoilla paikoilla, missähän sen pesä on? Järripeippojen ryystävää ääntä kuuluu naapurin metsiköstä, siellä linnut keräävät ravintoa loppumatkaa varten.

Kirjosieppo laulaa myös innokkaasti naapurin puolella, koskahan ne kotipihan pesijät tulevat. Näin pariin kertaan yhden kottaraisen lentävän pihan yli, koskahan meillä pesii. Kottaraispönttöjä on parikin kappaletta odottamassa näitä entisaikojen pihojen sulostuttajia. Päivän punatulkut tulivat taas ruokailemaan kauran siemenillä, punatulkku pesii hieman syrjäisemmällä paikalla joten kotipihaan ei sitä lintua taida saada pesimään.

Päivän päätteeksi näin vielä haarapääakyn muuttolennossa pihan yli suuntanaan N. Tämä yksilö kuitenkin teki pieniä koukkauksia sinne sun tänne joten aivan suoraa muuttolentoa se ei ollut. Kuitenkin vuoden ensimmäinen haarapääsky, räystäspääskyn näin jo eilen.

Kaveri joka tuli eräänä päivänä katsomaan meitä
Sain kasaan jälleen 36 lajia joka on osoittaunut luvuksi johonka pääsen kun vaan rupeaa kirjaamaan lajeja. Tämä taisi olla nyt tämän kevään viimeinen lajikeräily, sitten taas syksyllä rupean listaamaan näitä poislähteviä, mutta nyt ei saa ajatella vielä liikaa syksyä vaan nauttia kevään kiihkosta ja tehdä hyviä havaintoja.

Olen nyt pähkäillyt paljon sitä sepelrastas-havaintoani ja tullut siihen päätelmään että olin liian hätäinen määrityksessä. Minun havaintoaikani oli liian lyhyt varmaan määritykseen ja senpä vuoksi olen korjannut tiira-järjestelmään havaintoa, muillekin lajeille jää paljon tilaa ja niinpä tonttipinnani ovat nyt 140. Pahoittelen hätäpäisyyttäni ja virheellistä määritystä. On parempi korjata asia silloin kun sen vielä voi. Tälläistä tämä lintumiehen elämä on, aina tulee epäillä itseään!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti