lauantai 15. marraskuuta 2014

Lauantain huumaa

Lauantaina tempaistiin Hakalan Karin kanssa ja lähdettiin kiertämään Hämeenkyröä marraspinnojen toivossa. Ensimmäisenä katsottiin Mahnalasta maisemapaikalta Kirkkojärvelle olisko siellä ”ketään” uimassa, no olihan siellä pilkkasiipiä lopistavin valkoisin täplin. Karilta puuttui varpunen mutta ei enää tämän pydähdyksen jälkeen. Hain erityisesti kanadanhanhia jotka oli just siinä kohdin nähty mutta nyt olivat kateissa. Siitä matka jatkui Kierikkalaan peltoaukeita tarkkaillen. Kierikkalasta ei löytynyt mitään uutta, matka jatkui Kaipioon pikku järviä tarkastaen, Seuraava pinna oli isolepinkäinen jossain langalla . Se lintu kyllä tarkasteltiin huolella muistaen Hailuodon opetukset. 

Vesäjärvellä oli aika tokka laulujoutsenia, arviotiin lähemmäs 500 yksilöä yhdistettynä Hirvonjärven ja Vesäjärven linnut. Vesäjärveltä löytyi myös haapanoita (3) sekä sinisorsia. Siinä rannalla ollessamme kuulin aivan kuin vihervarpusen äänen, Hetken kuluttua löysimme urpiaisparven jota Kari katsoi hieman tarkemmin ja löytyihän sieltä ainakin yksi mustahattuinen lintu.



Ajeltaessa eteenpäin kuskimme huomasi tien päällä johdoissa istuvan mustan linnun, jarrutus ja katsanto ylös varpuspöllöön. Hyvä havainto. Ulvaanharjun koukkauksen jälkeen tuntiin Järvenkylän järvenlaskuojalle jossa on (ainakin muina vuosina) ollut koskikara mutta nyt ei lintua löytynyt. Siitä Kyröskosken sahan kautta (muisteltiin menneitä)jossa näimme retken toisen vapön jolla oli saalis kynsissään. Siitä itse päätaajamaan jossa oli nähty iso puluparvi. Hetken siinä ajeltiin, Kari näki yhden pulun, minä en nähnyt. Torin laidalla tehtaan rakennuksen katolta löytyi iso parvi puluja istuskelemassa, sain lopultakin pinnan laariini. Sitten matka jatkui Kirkkojärvelle, matkalla Kari puhui jotain palokärjestä ja pienen tovin päästä hän näki yhden kelopuun latvuksessa tumman ”mötin” joka oli kuin olikin palokärki, pinna Karille. Päivän viimeisen pinnani sain järveltä jossa kellui parvi lokkeja, 5 lokkia joista ainakin 3 oli kalalokkia ja 2 harmaalokkia.
Yhteisenä piirteenä päivälle oli se että joka paikassa oli rastaita ja pihlajanmarjoja, tilhiä muistaakseni n 80 parissa kohdin. Räksien määrää emme lähteneet arvioimaan, olisi mennyt tonni poikki. Laskimme kuitenkin keltasirkkujen määrää ja saimme aika tarkasti kirjattuna 171 sirkkua. Sain marraspinnoiksi yhteensä kuusi eli saldo on nyt 42

Säälin Karin autoa joka oli muuttanut aikalailla väriään päivän retken jäljiltä. Mitään ei kuitenkaan löydä jos ei lähde hakemaan niitä pelipaikoilta. Tässä oli jälleen yksi todiste. Nyt movember-pinnojen metsästys jatkuu (ainakin lähipäivät) lähinurkissa. Tässä tekstissä tummennetut ovat mulle uusia marraspinnoja.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti