maanantai 13. lokakuuta 2014

Kohti talvea mennään

On 13.10 armon vuonna 2014, sää on pilvinen, ei ihan sada mutta ei paljon muutakaan. Nyt on hyvää aikaa valmistautua tulevaan talveen. Olen kyhännyt uuden ruokinta-automaatin jonka laitoin tänään pelipaikalle, myös uuteen katokseen. Evääksi olen hakenut auringonkukansiemeniä, talipalloja ja rasvasiemenpalloja. Hyvin näkyy maittavan ainakin tallareille joita olen summannut yhteensä ainakin 8 eri yksilöä, yksinäinen sinitiainen pyöri tallareiden myötä ja myös koiras käpytikka kävi naputtelemassa talipalloja. Pari pikkuvarpusta oli myös talipalloilla.
Heta 
Tämä on vasta eka päivä ruokinnalla joten paljon uusia lintututtavuuksia on tiedossa lähipäivinä, kunhan saan täydennettyä ruokinnan tarjontaa läskillä ja kauransiemenillä.

Heta-koiramme, suomenlapinkoira narttu on nyt jo yli 10 v. Innokas tulemaan aina pihalle katsomaan mitä tapahtuu, kuka mahdollisesti tulee vieraisille. Heta on myös kova myyrien jahtaaja, välillä se tulee pellolta kotiin ja kuono ja tassut ovat aivan kuran peitossa, silloin koira tietää joutuvansa "jäähylle" eteiseen kunnes pesun jäljiltä on kuivanut. Retkikaverina Heta on mainio. Sieniä haettaessa on Heta aina mukana ja pyörii jossain lähimaastoissa, tulee kyllä vihellettäessä aina katsomaan että mikä on hätänä.

Puukiipijän pönttö
Olen tehnyt useita uusia pönttöjä, erikoispöntön puukiipijälle rakensin joltain lintusivustolta saamani ohjeen avulla ja nyt onkin hauska seurata tuleeko kaveri pesimään tarjoamaani asuntoon. En kuitenkaan pety jos ei nappa heti ensimmäisenä vuotena.  Puukiipijän ääntelyä olen kyllä kuullut useinkin, mutta on se niin arka pesimään noinkin lähellä kotipihapiiriä, matkaa on pöntölle n 40 metriä.

Pihan lehtien haravointia on saanut tehdä jo monena päivänä, vaimo ajoi ruohonleikkurilla joitakin päiviä sitten nurmikon ja samalla lehdet pieneksi silpuksi. Nyt saa talvikin tulla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti