perjantai 17. lokakuuta 2014

Pähkinänakkeli Helgellä, Nokialla

Ei merta edemmäs kalaan viestitti Helge tänään kun oli saanut hienon ja kaukaisen vieraan ruokinnalleen. Pähkinänakkeli tuli monen vuoden jälkeen (taas) vierailulle Helgen tontille ruokinnalle.

Laitoin pari päivää sitten viestin Helgelle että Nokialla oli nähty pähkinänakkeli, hän ei tarttunut syöttiin vaan ajatteli että kyllä se tulee jos on tullakseen.
Tänään 17.10. se tuli. Helge oli nähnyt takapihan ruokinnalla liikettä, tiaisten lisäksi siellä oli joku muukin lintu joka tuli alaspäin puunrunkoa. Helge totesi etiäisensä täyttyneen, pähkinänakkeli oli tiaisten joukossa mukana. Hieman myöhemmin Helge oli lähtenyt hätistämään oravaa pois auringonkukansiementen kimpusta. Hän seisoi ruokinta-automaatin vieressä kun havaitsi linnun lentävän vauhdilla kohti, seurauksena oli se että nakkeli melkein istahti Helgen olkapäälle! Lintu lensi automaatille ja oli parhaimmillaan puolen metrin päässä Helgestä. Kameraa ei tietenkään ollut mukana siinä vaiheessa, myöhemmin kyllä kuten jutun kuvista voitte huomata.

Helgen mukaan lintu oli hyvin liukas liikkeissään, vaikea kuvattava. Hyviä tunnistuskuvia Helge oli kuitenkin saanut, näitä kuvia voisi laittaa vaikka mihinkä tahansa julkaisuun.

Helgen ruokinnalla tuntuu myös vierailevan minulla (vielä) harvemmin  käyviä lintuvieraita kun hän kirjoitti että töytötiainen monen vuoden jälkeen oli vieraillut maistelemassa hänen tarjoamia antimiaan. Kyllä tässä nousee lievä kateus, mikä on itsellä pielessä?!
Ei saa haudata päätään pensaaseen, kyllä se nakkeli vielä tulee Lavajärvellekin. Näiden tirppojen kanssa touhuaminen on siitä hauskaa ja arvaamatonta, että ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan.
Onnittelut Helgelle hyvästä ja hienosta havainnosta, kuten puhelinkeskustelussamme selvisi niin ei Helge ole bongari, hän antaa lintujen tulla luokseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti