torstai 15. tammikuuta 2015

Pulu yllätti

Sain itseni ja koiruuden pienelle lenkille upean talvipäivän kunniaksi. Ajattelin käydä Lavajärven koulun takana, matkaa tulisi 4 km, keli oli aivan huippu. Päätin lähteä kokeilemaan potkukelkkailua pitkästä aikaa. Iso tie oli eilen hiekotettu mutta siinä pääsi aivan reunassa kelkottelemaan, lämpötila oli nollan tienoissa joten kelkkailulle se oli aivan loistava.  Jätin kelkan kaupan jälkeen tien sivuun ja jatkoin kävellen, tavoitteena oli kerätä ekopinnoja töyhtötintin ja hippiäisen muodossa mutta ne jäivät vieläkin tulematta, huomasin ex-Lavajärven kaupan pihassa ollessani sähkötolpan päässä jonkun hieman isomman linnun.

Yritin tihrustaa ilman kiikareita, lintu näytti aivan kyyhkyltä mutta mikä laji? Mielessä oli jokin aika sitten Komissa ollut uuttukyyhky. Sepelkyyhky  jäi laskuista pois kun sillä ei ollut mnkäänlaista "sepeliä" tai sen tapaistakaan kaulalla.
Lintu päättikin ottaa ritolat, onnistuin näkemään sen valkean yläperän eli lintu oli kesykyyhky, pulu.
Harmittavasti matkaa kotitontille oli vielä 400 metriä joten hyvä pinna jäi ainakin vielä saamatta.

Nyt kun tätä kirjoitan niin huomasin taivaalla lentävän linnun, oletin sen olevan räkätin mutta lentotapa ei oikein sopisi räksälle. Tekisi mieli sanoa että siinähän se pulu lensi mutta ....
Linnun koko sopisi tähän, mutta siviilirohkeus estää määrityksen, ohi lentänyt lintu jää nyt auki.
Tuli hyvä ekopinna kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti