tiistai 27. tammikuuta 2015

Tulihan se pulu käymään

En voi olla kirjoittamatta kun se kauan kaivattu pulu eli kesykyyhky tuli tänään meidän tontille, varmaankin tutkimaan ruokinnan eväitä. Luulisin että kauran siemenet kelpaavat sille samalla lailla kuin keltasirkuillekin. Näin tämän pulun ikkunasta, minulla on kodin takaruokinnalle  suora näkyväisyys ja sieltä ruokinnalta pulu sitten pöllähti näkyville. Ehdin toteamaan linnun koon ja kyyhkymäisen muodon ja sitten kaiken kruunasi linnun valkea yläperä, joka varmistaa sen puluksi.
Harmittavasti en ollut juuri silloin pihalla kameran kanssa joten nyt saa tyytyä samaisesta linnusta aikaisemmin ottamiin kuviin. Kesykyyhky lensi ainakin vielä kerran ruokinnalle päin jolloin saatoin varmistaa sen yläperän valkoisuuden.
 Näin linnun aikaisemmin, noin viikko sitten lähellä erään tolpan nokassa, jossa onnistuin sen vangitsemaan "filmille".
Aikaisemmin en ole pulua nähnyt kotitontilta joten kiva tonttipinna tuli plakkariin, nro 137. Aika yllätävään vuodenaikaan sen sain mutta eihän pulu ole muuttolintu vaan se viihtyy samoilla paikoilla läpi vuoden. Mistähän tämä lintu on peräisin, ehkäpä joko Hämeenkyrön pulukannasta tai sitten Ylöjärven suunnalta, lintu on voinut tulla näille seuduille muiden kyyhkylintujen kanssa ja koska sillä ei ole niin voimakasta muuttoviettiä kuin lajitovereillaan se on päättänyt jäädä.

Silloin kun sen ensimmäisen kerran näin olin jo näkevinäni sen lentävän Lavajärven päällä ja mielestäni sen perässä oli joku liitävä lintu. Tuli vain mieleen että olisiko ollut joko varpus- tai sitten kanahaukka joka saalisti oivaa ruokapalaa. Onneksi se ei ainakaan vielä ole kohdannut "vahvempaansa" ja joutunut saalistajan ruokalistalle. Vaikka näinhän luonnossa toimitaan, vahvempi syö heikommat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti