maanantai 24. helmikuuta 2014

Yöllinen ovien pamaus

Katsoessani jotain tv-elokuvaa kuulin pihalta auton ovien läimäityksen. Yö oli jo pimentynyt, kotonakaan ei ollut paljon valoja, menin katsomaan ikkunasta mikä olisi sen äänen aiheuttanut. Ikkunasta näin pienen taskulampun välähdyksen, hälytyskellot alkoivat soimaan. Puin vaatteita hieman lisää, otsalamppu mukaan, jalkineet jalkaan ja ulos katsomaan. Koiran jätin sisälle kun en tiennyt mitä olisi vastassa.

Pihavalokaan ei palanut joten ulkona oli vastassa täyspimeys. Olin näkeväni jonkun hahmon kävelevän pihallamme. Laitoin otsalampun valon päälle, suuntasin sen lähestyvää hahmoa kohti. Miehen ääni huikkasi "Onko pöllöä kuulunut?" Asia rupesi valkenemaan minulle, helpotuksen huokaus pääsi huuliltani. Tämä mies oli joku lintumies joka oli nähnyt ilmoittamani lehtopöllön tiira-palvelusta. Sieltähän saa myös selville havainnon paikan ja tätä tietoa hyväksi käyttäen oli tämä mies tullut kuuntelemaan tätä öistä huutelijaa.
Mies kertoi olevansa vaimonsa kansssa reissussa, heidän autonsa lähellä näkyikin toinen hahmo. Harmi kun ei tullut kysytyksi hänen nimeään, oli hän kuitenkin kohtelias ja pahoitteli heidän aiheuttamaa häiriötä. Siinä turistiin lintumiehen kanssa tovi lintuihin liittyvistä asioista, Lavajärven linnuista yleensä jne... Pöllö vaan pysyi hiljaa joten heidän retkensä yksi pysähdyspaikka tuotti tulokseksi nollan.

Musta yö ja auton ovien läimäitys, onko liikkeellä jotain kutsumattomia vieraita. Sehän on ensimmäinen ajatus joka tulee mieleen näin maaseudulla asuvan mieleen. Ison kaupungin läheisyys on kuitenkin tuonut monia outoja  asioita, autoja tänne Lavajärvellekin.Ei koskaan ole liian varovainen!

Itse olen myös liikkunut monilla öisillä pöllökuunteluretkillä ja yölaulajaretkillä pitkin maaseutuja, olen mennyt autolla pientä kinttupolkua aivan pimentyneiden talojen läheltä, tulee vaan mieleen montako kertaa näissä taloissa on ihmetelty yöllisiä kulkijoita. Lintumiesten hyviin tapoihin ja myös varmaankin kaikkien kulkijoiden etikettiin kuuluu että aivan talojen pihoihin ei mennä, varsinkaan öiseen aikaan. Jos olet jo sängyn pohjalla ja kiinnität huomiota outoihin ääniin niin yöunesta ei meinaa tulla mitään, äänen lähde täytyy selvittää. Onneksi meilläkin on naapureita aivan vieressä. Yhdessä valvoen on saatu hyvin näiden outojen liikkujien toimet hyvin selville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti