tiistai 4. helmikuuta 2014

Kevään enteitä

Kevään enteitä
Ihmismieli on hieman outo: heti kun saa ensimmäiset merkit hieman paremmasta niin sitä on koko keho aivan tutinassa. Tammikuun pakkaset loppuivat ja mittarit näyttivät melkein plusasteita, kun menin ulos kävelemään ja haistelemaan ympäröivää maailmaa, ajatukseni karkasivat aivan uusille urille. Kevät tuoksuu.

Tietenkin näin jo yli 50 kevättä  nähneenä sen tietää että eihän kevät ala vielä tammikuussa mutta ainahan saa leikkiä. Ensin on vielä helmikuun pakkasjaksot ja lumisateet, maaliskuussa toivottavasti ei enää kovia pakkasia tule mutta lunta tullee vielä alkupuolella useita senttejä. Sitten voidaan puhua kevään koittavan! Räystäät alkavat tippumaan ja ympäröivä luonto antaa ensimmäisiä voimakkaita merkkejä talven selän taipumisesta. Ennen kaikkea luonnon kasvit ja puut huomaavat lisääntyvän auringonvalon voiman.

Metsissä on vielä vallalla lumipeite puissa, onneksi on lunta sillä lumi antaa myös suojaa oksistolle ja sehän hivelee esteettistä silmää itse kullakin. Tämä kymmensenttinen lumikerros ei ole paljon verrattuna edellisiin vuosiin, muistanette lähes metriset hanget viime vuodelta. Kyllä sekin lumi suli pois ja antoi tilaa uudelle kasvulle.
Näin kotioloissa lähestyvän kevään huomaa parhaiten siitä että naisväki haetuttaa kukkamultapusseja ja erilaisia idätysastioita esille.  Ei sen varmempaa kevään merkkiä ole! En pane ollenkaan vastaan näitä valmisteluja sillä se tietää mahdollisesti lisääntyvää auringonpaistetta, lämmityskulut pienenevät. Lumen alta paljastuvat kaikki ne asiat jotka jäivät syksyllä siivoamatta, Vaikka kulunut syksy ja talvi eivät yllättäneet, jäi ainakin minulta jotain pientä tekemättä jonka nyt sitten löydän edestäni.

Näin sydäntalvella koen että minulla on lupa ajatella tällaisia "kepeitä kevät-ajatuksia". Säätieteilijät ovat meidän monien päivittäisiä ystäviä, heitä kuunnellaan ja heidän antamia ennusteita luetaan lehdistä ja tv:stä katsotaan tulevia päivien pakkaslukemia.
Uskon että kevät tulee ajallaan, lumet sulavat ja aurinko lämmittää meitä kaikkia
                                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti