perjantai 20. marraskuuta 2015

Ensi lumen sataessa 20.11

Tässä olikin hyvä aihe kirjoittamiseen kun katselee ikkunasta pihalle, Saamme valkoista hunajaa taivaan täydeltä ja maan pinta täyttyy valkoiseksi. Sataa ensi lumi tälle talvelle kotoisiin maisemiin. Vietän ensimmäistä päivää nyt tässä kotiherrana viikon sairaalareissun jälkeen.

Kotiterassin peittymistä lumeen
Sain ms-sairauden pahenemisvaiheen viikko sitten ja nyt on tilanne saatettu hieman paremmalle tolalle. Nyt vaan odotellaan kortisonikuurin auttamista ja lujaa uskoen näin tapahtuu joten kuukauden päästä kävellään!

Heta mielipuuhassaan
Kävelin tai yritin kävellä omassa pihapiirissä kameran kanssa ja otin joitakin kuvia näin ensi lumen sataessa tänne kotoiselle Lavajärvelle. Täytyy sanoa että olen kotiutunut tänne Hämeenkyrön koillisnurkkaan oikein hyvin. Täällä on hyvä paikka asua ja "vanheta" vaimon kanssa hoitaen meidän pientä koiruutta Hetaa, joka antaa kyllä päivälle hyvin puuhaa jos sitä ei itse keksi. Heta on mainio tutkija ja kaivaja, kyllä saavat oravatkin kyytiä ruokinnalta. Se on hyvä asia sillä oravat syövät aika lailla linnuille tarkoitettua evästä. Parhaimmillaan tai pahimmillaan on oravia ollut neljäkin yksilöä jotka kisailevat aika kovaa kiiveten ruokintatelineessä. Olen miettinyt jotain estettä näille kavereille jotta eivät pääsisi nauttimaan aivan vapaasti kaikkia auringonkukan siemeniä mutta en ole vielä keksinyt millaisen rakentaisin. Täytyyhän niidenkin elää.

Pikkuvarpusia, yksi tallari ja sinitiainen
Ruokinnalla käy pääasiassa tallareita ja pikkuvarpusia ja joitakin sinitiaisia. Nyt ovat närhet ja naakat poissa johtuen varmaan evästarjonnan yksipuolisuudesta. Kunhan tässä taas saa itseään niskasta kiinni niin kyllä käyn hakemassa ihratankoja ja jotain muutakin niin ruokinta palautuu jälleen normaaliksi. Talvinen maisema rupeaa peittämään jo pihanurmikot ja osittain puidenkin oksistot, saa nähdä  kauanko tämä lumi kestää vai onko tässä jo pysyvää lumikerrosta. Minulla ei olisi sitä vastaan mitään sillä kyllä syksyistä tummaa ja märkää maastoa on nyt jo nähty riittävästi, on aika kunnon lumikerroksen, se on mielipiteeni.

Tuolla pihamaalla on huomattavasti miellyttävämpää kävellä (?) kun siellä tuntee näkevänsä jo paljon enemmän Syksyn jälkeen on lumi tervetullut lisä maisemaan, se antaa paljon valoa ja iloa jos sitten toisaalta se tulee antamaan oman lisätyönsä mutta onhan siihen jo totuttu aikaisempina vuosina. Suomen vuoden kierto on vaan sellainen ja se on hyväksi havaittu, on keksitty kaiken maailman koneet ja vempeleet jotka auttavat lumitöissä. No siihen on nyt vielä pitkä aika kun niitä apuvälineitä kaivetaan esille, nyt vaan nautitaan tästä ensi lumen tunteesta ja näkymästä.

Kävelystä jäi jo jälkiä, Heta vartioi taustalla

Käpytikka ruokinnalla, odotellaan valkoselkätikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti