torstai 21. tammikuuta 2016

Lopultakin hellittää

5 harakkaa ja yksi naakka alempana
Kyllä tätä pakkasjaksoa on jo kestänytkin, lopultakin se hellittää otettaan. Tässä on ollut pakko keksiä puuhasteluja sisätiloissa kun tuolla ulkona on niin hiivatin kylmä. Parinkymmenen asteen pakkasen kestää, siellä voi jotakin tehdäkin mutta ei turhan pitkää aikaa, on pakko tulla sisätiloihin aina välillä.

Itse olen tarkkaillut lintulaudan elämää, laskenut laudalla käyneet eri linnut ja pitänyt kirjaa eri tapahtumista. Olen mukana ruokintapaikkatutkimuksessa jossa kerätään tietoja vierailevista linnuista, lintulaudalla tarjottavista eväistä ja niiden määristä. Tässä tutkimuksessa on se hyvä puoli että tulee tarkkailtua pihan ruokintaa aktiivisesti ja näin annettua oma panoksensa tälle lintuharrastukselle aivan huomaamattomasti kun kuitenkin pitää tätä harrastusta tärkeänä ja mielekkäänä.

Tässä samalla voi vaikka kuvailla lintuja, kuten tein tässä pakkasjakson aikana. Sain joitakin kuvia harakoista ja naakoista sekä yhdestä närhestä. Minulla on 300 mm linssin jatke kameraan ja otin kuvat ikkunan läpi. Eiväthän ne kuvat ole mitään ammattilaisen tasoisia mutta kelpaavat kyllä meikäläiselle. Nytkin lennähti ruokinnalle yksi käpytikka josta sain räpsäistyä kuvan,


Käpytikka tuli myös läskille
Herra harakka puun latvassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti