perjantai 5. elokuuta 2016

Loma vietetty

Olen hieman tarkoituksella pitänyt taukoa kirjoittamisessani ja ladannut omia akkujani tässä kesän vieton ohessa. Nyt tuli taas sellainen tunne että loma on vietetty ja on aika palata sorvin ääreen. Olen saanut tässä kesän aikana joitakin kuvia eri lähteistä ja ajattelin näillä kuvilla aloittaa, ne kertovat hyvin missä mennään.
Järvisen Hannu laittoi kuvan tämän kesän mehiläishaukoista, kuva on otettu rengastusreissun yhteydessä Mahnalassa 3.8. Petolinturengastajilla on nyt kiireinen aika, poikaset ovat kasvaneet ja kaikki "täytyisi" saada kihlattua. Osa pesistä on vielä kateissa mutta pääosin on kaikki tiedossa. Hannu laittoi viestiä hiirihaukan onnistunesta pesinnästä, varpushaukan samoin, myös nuolihaukalla on onnistunut pesintä, samoin usealla tuulihaukalla. Ruskosuohaukalla on nähty lintu kantavan saalista pesälle. Samoin mehiläishaukka oli jälleen vanhalla reviirillään josta Hannu oli rengastanut vuonna 1997 poikaset. Paikalla on käynyt kuitenkin metsuri ja nykyinen pesä on kateissa.
Näille uraa uurtaville miehille täytyy kyllä nostaa hattua ja kumartaa syvään, niin hienoa työtä he tekevät!
Seuraavassa otoksessa on kuvassa nuolihaukka Siikalahdelta Partasen Harrin kuvaamana. Tämä Parikkalan lahja lintumaailmalle on ahkerasti käynyt tiirailemassa Siikalahden elämää josta todisteena on oheinen kuva. Hienoa että jotkut jaksavat kiertää ja kuvailla.

Kuvassa on joku pienempi lintu (?) pesällään, samoin Harrin kuvaamana.

Minua hieman harmittaa kun en ole saanut itsestäni irti ja kuvattua kesän satoa. Ehtiihän ne kuvat ottamaan vielä myöhemminkin!

Kuvassa on harmaahaikara Harrin ottamassa kuvassa jälleen Siikalahdelta. Hieno kuva tästä kosteikkojen saalistajasta.

Hakalan Kari on työmatkallaan nähnyt jonkun linnunraadon tienpenkalla ja kun hän pysähtyi tarkastamaan mikä lintu oli kyseessä niin lehtopöllöksi uhri paljastui. Jalassa sillä oli ollut rengas ja toisessa jalassa vielä kynsissään myyrä. Kiasen Hannun toteamuksena oli että ei lintu varmaankaan nälkään kuollut, todennäköisesti syynä on ollut auto joka on tullut juuri pahaan aikaan kun pöllöllä on takanaan onnistunut saalistus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti