sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Ei vielä omalle kohdalle mutta muille

Täytyy taas turvautua muiden kuviin kun itsellä ei tapahdu mitään, Ei sen puoleen ole ollut kamerakaan mukana mutta vieläkin on aikalailla hiljaiseloa omalla kohdalla. Komissa asuva Isokivijärven Kari oli onnistunut kuvaamaan näkemänsä vasetin! Näin se onni potkii muiden kohdalla. Meiltä on Komiin matkaa n 5 km joten aika läheltä liippaa.
Täytynee käydä hakemassa ruokinnalle hieman uutta läskiä, jos vaikka saisi sen valkoselkätikan käymään omalla tontilla, sehän olisi uusi tonttipinna. Vasetin äänet täytyy kerrata jotta ei sitten töpeksi tilanteen tultua päälle.

Hiirihaukka on palannut reviirilleen. Kari oli onnistunut näkemään linnun jo alkuviikolla ja saanut pari hyvää kuvaakin kaverista. Hieman värityksensä puolesta tämä lintu muistuttaa "börringen" rotua mutta onhan niillä rodunsisälläkin tummempia ja vaaleampia yksilöitä. Hiirihaukat palaavat reviirilleen tässä maaliskuun lopussa, niin tämäkin yksilö. Varsinaisia muuttavia hihoja voi nyt nähdä kun kelit suosivat, ilma lämpenee ja tuulenvire käy lounaasta/etelästä.

Alhon Antero oli käynyt tänään näköjään Harjunmäellä, hän ei malttanut odottaa vaan korkkasi paikan, eipä hänellä ollut vielä hyvää lintutuuria, ainoastaan palokärjet pitivät vanhoilla reviireillään omaa elämäänsä ja joitakin selkeästi muuttavia variksia oli Antero saanut kirjoihinsa.Sitten laulujoutsenia oli ollut 9 m ja kuusitiainen paikallisena. Siitä se uusi kausi lähtee liikkeelle, Kyllä meikäläisen mieli palaa aikalailla jo harjun rinteille mutta nyt on menossa oma puusavotta joka ajaa kaiken ohi. Heti kohta tämän vaiheen jälkeen otan kyllä yhteyttä näihin muihin staijari-kavereihin ja suuntaamme auton nokan kohti Harjunmäkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti