maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kaksi mekoa ja yksi mako

Juuri kun sain eilen kirjoitettua lintujen vähyyttä niin heti tänään löytyi niitä
sitten roppakaupalla, kaksi merikotkaa ja heti samaan syssyyn yksi maakotka! Teimme sirkelihommia perheen päällikön kanssa kun oli jo tauon aika. Katse kiinnittyi taivaalle, joku kaartelee siellä ja se joku oli hyvin vahvasti kotkan näköinen. Juoksin hakemaan kiikarin ja merikotkaksi lintu paljastui.

Kuva on "lainattu" netistä
Hetkinen, siellähän kaartelee toinenkin kaveri samassa nosteessa (?) ja ovat hyvin valtavasiipisiä lintuja. Saimme seurata niiden kaartelua aika kauan kunnes ne hävisivät pilvien sisään.
Siinä samassa tuli esiin uusi kotka, maakotka joka eteni matalalla NE. Aika hulppea hetki!!Tällaista olen jo odottanutkin.

Saimme tänään tehtyä pihan puut, ne joita keräsin viime syksynä tuosta naapurin metsätyömaalta. Mielestäni ei mikään paha rasti. Tällainen kotipuuhastelu on mielekästä hommaa, siinä ei kyllä parane olla liian ahne kun niitä tekee, sen tuntee kropassaan sitten illalla. Tämän päiväisen puu-urakoinnin jälkeen on mieli todella hyvä ja voi hyvillä mielin uhrata joitakin aamuja jo lintuhommiinkin.

Tavoitteena voisi pitää kevään lintumuuton kokemista oikein eväitten kanssa, voiko olla hienompaa hetkeä kuin jossain auringonpaisteessa istuen nauttia kupista (lue kuksasta) kuumaa ja hyvät eväsleivät kyytipoikana. Vielä kun sattuisi jotain lintujen muuttoa samaan hetkeen. Tämänlaisia "hulluja" ajatuksia pyörii pienessä mielessäni, toteutuvatko ne on sitten jo toinen kysymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti