maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kunpa ne pesisivät

Näin kaksi laulujoutsenta lähestyvän Lavajärvellä, ne pitivät kovaa ääntä ja hakivat laskeutumispaikkaa, nehän tulivatkin lähelle meidän rantaa paikkaan jossa on keväällä aina sulaa. Se sula ei vielä ole auennut mutta siinä on pieni niemenkärki ja siinä on myös virtaava joensuu joka siis aukeaa näinä päivinä ja sula laajenee. Tähän ne joutsenet laskeutuivat ja pitivät omaa älämölöään. Tulkitsin tämän "meluamisen" olevan jotain parinmuodostusta sillä nämä joutsenet jäivät pariksi kolmeksi tunniksi siihen.

Kunpa ne jäisivät pesimään siihen! Paikka on aivan rauhallinen, Lavajärvessä ei saa ajaa moottoriveneellä ja soutajiakin on aivan minimaalisen vähäinen määrä. Meillä olisi aivan aitiopaikka seurata mahdollista pesintää. Mikä sen upeampaa voisi olla kuin Suomen kansallislinnun pesinnän seuraaminen.
Näin vielä päivän aikana kolmen joutsenen porukan lentävän korkealla suuntanaan NW, nämäkin hakivat selvästi sulaa johon laskeutua.

Partasen Harri oli jo nähnyt kiurun tienpenkalla ja hänellä oli ollut kamera mukana. Tämän tuotoksen laitan tähän keväisen jutun komistukseksi. Täytyy tyytyä kavereiden ottamiin kuviin kun itse ei saa aikaiseksi, enhän minä liikukaan missään kameran kanssa vaan odotan kuvauskohteita tulevaksi pihapiiriin. Kyllä sekin päivä vielä koittaa!
kuva Harri Partanen
 Tässä lähellä asuva Oiva Mäenpää oli nähnyt tänään jonkun buteon liitelevän tässä päässä järveä, hän viestitti asiasta minulle mutta en voinut auttaa kun lintu ei osunut meikäläisen silmiin. Se olisi ollut kiva nähdä ja lintu olisi ollut suhteellisen aikainen muuttaja. Tiedä vaikka se olisi ollut jopa piekana! Ei niin hyvää tuuria voi käydä että vielä pihapinnoista puuttuva laji tulisi noin vaan!

Kevään muuttajia voi nyt tulla koska vain joten täytyy pitää itsensä hereillä kun touhuaa tuolla ulkohommissa. Meillä on tämä jokakeväinen puusavotta menossa joten olen pihapiirissä koko ajan, mutta sirkeli pitää sen verran kovaa ääntä että ei siinä kyllä ainakaan kuulohavaintoja pääse tekemään. Raikasta ulkoilmaa ja auringonpaistetta kyllä siinä saa ja happimyrkytys on päivittäinen vaiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti