torstai 10. maaliskuuta 2016

Nyt on nähty ekat kevään muuttajat

Kävin päivällä Hämeenkyrössä ja kävin myös Kirkkojärvellä, siellä oli iso sula järvi joka oli houkutellut kevään muuttajia. Kolme laulujoutsenta patsasteli jään reunalla, ne eivät olleet ekoja kevään muuttajia eikä myöskään ollut se yksinäinen sinisorsa koiras joka uiskenteli Palolaiturin lähellä.

Ne kevään ensimmäiset kunnon muutajiksi luokiteltavat olivat kaksi telkkä-koirasta ja yksinäinen naaras joka kylläkin houkutteli toisen koiraan vierellensä. Se tunne nähdä kevään ensimmäiset muuttajat kotoisella KIrkkojärvellä oli aika hieno! Voit vaan arvata että mielessäni kävi jos jonkinmoisia ajatuksia, en nyt lähde yksilöimään niitä mutta upealta se tuntui! Harmi kun ei ollut kameraa mukana, noista sorsalinnuista olisi saanut kyllä otettua kuvat mutta nyt täytyy tyytyä muistikuviin ja tämän tekstin yhteydessä oleviin muista linnuista otettuihin kuviin, jotka on ottanut Partasen Harri Parikkalassa, itä-Suomessa.
Vihervarpunen
 Kuvan vihervarpunen oli törmännyt ikkunaan jonka jälkeen Harri oli siirtänyt linnun "huilaamaan".
Tämä lintu ei välttämättä ole vielä kevään muuttajia vaan on talvehtinut Suomen oloissa.

Olen viettänyt päiviä ulkohommissa ja yrittänyt tihrustella taivaalle sekä kuunnellut ahkerasti ympäröivää luontoa mutta vielä ovat ne tarkkailut olleet vesiperiä eli tyhjää täynnä. Uskon että tämä kupla puhkeaa aivan pian. Nyt ovat säät suotuisat, tuulen vire käy oikeasta suunnasta (eli s-sw:stä) ja oikea muuttoaika on käsillä.Tässä ei oikein malttaisi odottaa vaan haluaisi nähdä jo ensimmäiset siivenlyönnit tai sitten kuulla ensimmäiset laulunluritukset.

Urpiainen
Kuvan urpiainen ei myöskään ole varsinainen kevätmuuttaja sanan varsinaisessa merkityksessä mutta kylläkin hyvä sanasaattaja. Näitä kumpaakin lintua olen nähnyt talvella ja niiden lisääntyminen on selvää merkkiä kesän tulosta. Kyllä kumpaakin kehtaa katsella ja haluaisi katsella sillä ne ovat jotain toista kuin "tallari tai sitten keltasirkku" omalla ruokinnalla. Hain tänään kyllä hieman lisää apetta linnuille sillä pian tulevat kanssasiskot ja kanssaveljet kilpailemaan pesinnöistä. Tervetuloa vaan tänne Suomeen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti