torstai 7. huhtikuuta 2016

Mette tiesi hieman pieleen

Hanskin ja Anteron yllyttämänä pakkasin torstaina aamulla hyvin varhain eväät kassiin ja suuntasin koiruuden kanssa Harjunmäelle. Säätiedotukset "lupasivat jo heti aamusta alkaen hieman parempaa, sateetonta säätä, mutta ...

Teidot eivät pitäneet paikkaansa, aamulla hieman satoi ja tuuli oli vähintään 5m/s etelän kantilta. Siinä jo hieman harkitsin vierailuni keskeyttämistä ja lähtemistä lämpöiseen kotiin mutta pelimiehen elkeet eivät sopineet vaan tyynesti "kärsin" kun myös toisetkin kärsivät. Loppuihan se sade kahdeksaan mennessä ja meillä oli vain tuuli haittana. Sen ennustamisessa ei ollut vaikeutta vaan se osui nappiin. Kylmä etelätuuli ei ole miellyttävä vieraana.

Valittaminen seis ja päivän havaintoihin!
Kirjausvastuu oli tällä kertaa Hanskilla, vain yhdessä kohtaa olen hieman eri mielipidettä eli päivän pulmusen kirjaamisessa. Mielestäni lintu joka lensi ylitsemme ja äänteli oli pulmunen, Anterokin oli sitä mieltä mutta pääkirjanpitäjä ei ollut joten näin laji jäi kirjaamatta. Muuten listoille tuli jälleen kerran lähes 40 lajia, huomioon ottaen heikon sään on lajimäärä hyvä!

Uutena selvästi lisääntyneenä lajiryhmänä olivat rastaat. Niiden pieniä muuttoparvia oli aikalailla jo ilmassa, vain sepelrastas ja laulurastas jäivät puuttumaan. Peippolintuja näimme alle kaksisataa joten niiden "valtavat" määrät tulevat lähipäivinä riippuen säästä. Västäräkkejä olivat pojat nähneet jo varhain aamulla parikin kappaletta, Niittykirvisiä summasimme päivän mittaan 9 kpl. Yksi kottarainen ja yksi urpiainen olivat myös listoilla ja samoin myös hemppoja lenteli aina silloin tällöin.

Sepelkyyhkyjen muuttopalloja näkyi päivän aikana joitakin kappaleita, kirjoissa on reilu kuusikymmentä yksilöä. Samoin töyhtöhyyppien pieniä parvia oli vielä ilmoilla. Kiurujakin saimme vielä muuttajien listoille ainakin 11 kpl.

Päivän ehkäpä miellyttävin muuttohavainto oli kalasääsken matkaaminen suoraan pohjoiseen, näimme linnun hyvin kiikareillakin. Muita kivoja petomuuttajia olivat piekana (1), sinisuohaukka (2), kanahaukka (1), varpushaukka (4) ja tuulihaukka (2). Myös sorsapuoli alkaa piristymään, sen osoitti neljän isokoskelon muuttoparvi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti