tiistai 8. huhtikuuta 2014

Ensimmäiset sinivuokot

Tänään tiistaina 8.4. näin itselleni kevään ekat sinivuokot kun olin siivoamassa pihaa ja vein puruja pois. Eteläinen rinnemaa on hyvin otollinen paikka kevään sinivuokoille, juuri sellaisessa paikassa nämä sinivuokot olivat.
Tänään myös sain viimeiset pöllit tehtyä pienemmiksi eli kaikki puut on nyt tehtynä, mitä nyt pieni erä leppärunkoja odottaa noutamistaan. Sitten on ensi (ja ehkä seuraavankin talven ?) puut valmiina, laskeskelin että pihassa on kuivumassa noin 50 kuutiota puuta.
Ilman hyvää opiskeluajan kaverin, Leppäsen Peran vuorotteluvapaan päivän ahkerointia moottorisahan kanssa olisin vieläkin naimisissa tekemättömien puiden kanssa. Kyllä nyt kelpaa, voi vain käveleskellä pihamaalla, olla siivoavinaan ja nauttia kevään auringosta. Katsella kevään etenemistä, kuunnella ja tehdä havaintoja. Tänäänkin kuulin pikkukäpylinnun ääntä, näillä linnuilla on jo poikasvaihe menossa, käpylinnut ovat hyvin varhaisia pesijöitä, kevään ensimmäisiä lintumaailmassa.
Samoin kuulin kalalokin ääntä järveltä päin, itse lintua en nähnyt mutta sen äänen kyllä tunnen. Samoin aamulla taas oli kaakkuri äänessä, harmi että en löytänyt mistään lintua lentämässä, täytynee mennä Lavajärven rantaan katsomaan kun seuraavan kerran tämä "ka-ka" ääni rupeaa kuulumaan. Viime yönä nousin yhden aikaan juomaan ja samalla kävin terssilla kuuntelemssa onko pöllöjä äänessä. Olihan se kotoinen lehtopöllö, tällä kertaa naaras piti omaa "kevit" ääntään pöntön suunnalta
Pikkukäpylintu kuvattu Ruotsissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti