keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Merilokki yllätti

Kävi huikea onni kun kirjoittelin viestiä kaverilleni kotikoneella tässä eräänä päivänä ja vilkaisin ulos ikkunasta niin näin ison rotiskon lentävän ihan talomme vieressä, heti näin että kyseessä oli lokkilintu ja mustaselkäinen, tuli mieleeni kaksi vaihtoehtoa, todennäköisempi selkälokki ja merilokki. Lintu tuli onneksi lähemmäksi ja näytti nokkansa hyvin, se riitti. Lintu oli muutenkin isokokoinen, mielestäni selkälokkia isompi, ei niin kapeasiipinen. Merilokki lensi kohti NE, Näsijärveä tai jonnekin muulle isolle järvelle. Lintu oli varmaankin matkalla Hämeenkyrön Kirkkojärveltä kohti isompia sulavesiä. Onneksi merilokki tuli pienen Lavajärven sulan kautta ja vieläpä talomme yli! Sain uuden tonttipinnan, numeron 135 on tarkka luku joka toimii vertailulukuna kun pidämme  tonttipinnakisoja taas tulevaisuudessa.
Näin ne pinnat vaan karttuvat, se edellyttää hyvää onnea ja tarkkaavaisuutta. Aina on mahdollisuuksia vaikka mihin lajiin tahansa.
Merilokki (kuva netistä)
Nytkin minulla on menossa ekopinnakisa Partasen Harrin kanssa, kisa kestää läpi vuoden, olen nyt "tappiolla reilut parikymmentä lajia, (saamani ekolajit on listattuna blogissani), en ole vielä käynyt missään muualla kauramoottorin voimin kuin kotitantereilla mutta polkumasiina on jo valjastettuna pihassa odottaen polkijaansa. Kävin tänään 16.4. mökin rannassa ja sain kolme uutta ekopinnaa, aika varhainen rantasipi oli ihan hyvä. Nyt kun iltapäivää on kulunut jo tovi niin katsoin Pilyn saapujataulukkoa ja totesin että rantasipi olikin tosi varhainen, koko Pirkanmaan ensimmäinen eli siinäkin mielessä onnistunut vierailu omaan rantaan.
Kävin vielä näin illan hämyssä rakentamassa sinisorsalle pesän, en tiedä onnistuuko, olenko liian myöhässsä? Tuleeko mun "kotaani" ketään? Yritetty on ainakin! Samalla näin taivaalla kaksi iso kaartelevaa, ihmettelin että mitä ne ovat kunnes sain kiikarit silmille, asia ratkesi, kaksi harmaahaikaraa eteni NE korkealla. Taas hyvä havis, ei sitä mitään näe jos on sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti