tiistai 20. joulukuuta 2016

Lintutyhjiön aikaa

Tänään oli näkyväisyys maksimissaan 300 metriä voimakkaan sumun takia. Onneksi ei ollut tarvetta lähteä liikenteen sekaan, siellä ei olisi ollut mielekästä seikkailla. Aina löytyy joitakin hurjapäitä jotka eivät malta kunnoittaa muuta liikennettä vaan ajavat täysin omien sääntöjen mukaisesti. Vietin tämän päivän kotioloissa pesuhuoneen ja saunan pesua. Täytyy myöntää että on hyvä tuoksu ja hieno fiilis kun saa puhdasta aikaan.

Tänään ei ole paljon ehtinyt ulos vilkuilla vaan olen saanut tyytyä pieneen kävelylenkkiin pihamaalla, samat linnut kuin aina, ei ole paljon tiiraan ilmoitettavia. Täytynee jatkaa tätä sepustusta vielä huomenna jos saisi vaikka parempia aiheita. Heti aamulla huomasin harmaapäätikan ruokinnan talipötköllä ja samalle talipötkölle lennähti myös käpytikka. Hetken parivaljakko oli yhtäaikaa takoen pähkinätalia mutta sitten petti käpytikan hermo ja hapäti sai jäädä yksin. Kuten sanonta kuuluu niin olisipa ollut kamera valmiina niin olisi saanut hienon talvikuvan ruokinnan touhuista.

Eilinen sumu oli kyllä kaikenkattava hernerokkasumu joka kietoi maiseman kauttaaltaan helmoihinsa Tänään on vielä jonkin verran sumua, lämpötila on pari kolme astetta plussalla ja ne olemattomat lumet sulavat kaikki pois. Joulusta näyttää tulevan aika musta sään puolesta.  Jos ei nyt ihan musta niin märkä, plussa merkkiset astelukemat tietävät kosteita kelejä.

On se aika kovaa tuo linnun elämä. Heti kun hämärä hieman hellittää niin välittömästi naposteltavan hankintaan. Tuota valoisaa aikaa ei riitä kuin hetkeksi kunnes taas hämärä koittaa. Kuutisen tuntia on peliaikaa ja se aika on käytettävä tarkkaan hyväksi. Talviruokinnat ovat ensiarvoisen tärkeitä tässä talvisessa taistelussa. Siksi nämä ruokkijat ovat paljon vartijoita, he saavat kiitoksensa sitten taas keväällä kun näitä pikkulintuja ilmaantuu pesimään ja laulelemaan.

Fasaaninaaras nousi ruokinnan "automaatille", Oli se aika iso ilmestys, siinä odottivat vuoroaan myös oravat ja kuusitintti. Hauska näytelmä jossa pääosan esittäjät eivät viihtyneet näyttämöllä kauan. Mutta sydäntä lämmittää kun näkee naaran taas viihtyvän näillä tantereilla. Siinähän on hyvä tavoite tälle talvelle saada fasaani selviämään talven koitoksista jos vaikka keväällä näkisi vielä koiraankin kiekaisevan tämän korvia raastavan "laulunsa". Lintumiehillä on aika ihmeelliset tavoitteet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti