torstai 1. joulukuuta 2016

Movember päättyi

Kurppakomppanian lintukisa "Movember" päättyi ja on aika käydä hieman tuloksia läpi ja siteerata kilpailijoiden kommentteja. Meitä oli mukana kaikkiaan hämeenkyröläislähtöisiä lintumiehiä yksitoista ja sitten ylöjärveläisiä vahvistuksia kolme kappaletta sekä ulkojäsenenä yksi Parikkalasta. Tällainen sekainen koostumus mutta kaikilla intohimona katsella lintuja, toiset enemmän vakavissaan ja toiset vähän sinnepäin. Kuitenkin kaikilla oli mukavaa!

Kisan voittajasta ei ollut loppusuoralla enää yhtään epäselvää, Palomäen Timo pesi kaikki oikein kunnolla, suorastaan löi löylyä ämpärikaupalla ja muut vikisivät. Kurppakomppanian hengessä tietenkin joten tämä kisa jää aikairjoihin "Movember 2016" kisana ja tästä homma taas jatkuu. Timo sai kokoon hulppeat 71 lajia kisa-alueelta. Muut jäivät yli kymmenen lajia, Parikkalan Harri Partanen näytti taas itä-Suomen voiman, hän otti hopeaa 61 lajilla. Kolmannen sijan saivat Uiton Jari Hämeenkyröstä sekä Pessan Jorma Oulusta, kummallakin 58 lajia. Loppujen sijoituksia en nyt lähde erittelemään mutta ne saa kun ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Marraskuisia lajeja tuli aika yllättävästi, 97 eri lintulajia!! Hienoimpi olivat varmaan Jopen bongaama idänpikkusieppo, pikku-uikut eri puolilla Suomea, jänkäkurppa Hämeenkyröstä, harjalintu Hämeenkyröstä ?, valkoselkätikka eri puolilla Suomea, nokikana Hämeenkyröstä, hyvin myöhäinen tiltaltti Sastamalassa, tietenkin meille olisi Parikkalan kuukkeli aika upea ilmestys, isolokki Oulusta, viitatiainen Parikkalassa, maa- ja merikotkat ovat aina upeita, niin myös tässäkin kisassa, hiiripöllöt ympäri Suomea ja suopöllö Parikkalassa, lyhytnokkahanhi alueen pohjoisosissa.

Listasta jäi varmaan joku hyvä laji vielä pois, vesilinnut tulivat aikalailla kaikki nähtyä, olihan vesistöt vielä sulana marraskuussa kisan alussa. Pohjantikkaa ei onnistuttu löytämään vaikka sitä useasta paikasta haettiinkin. Mielestäni kisan voittajan löytämä tiltaltti oli aika hieno ja myöhäinen havainto lajista ja sen näkeminen liikkuvasta autosta. Toki Timo ja Jari kävivät määrittämässä lajin tarkemmin. Kisailijat tekivät paljon hienoja ja hyviä havaintoja. Itsekin kävimme Sastamalassa "bongaamassa" heti kun marraskuu alkoi, se kannatti. Täytyy muistaa kun (?) seuraava movember koittaa.

Kisailijoiden kommentteja seuraavassa:
Alho: Vuoden pimein kuukausi on taas kerrankin ohi, sen huomaa!
Palomäki: Hieno kuukausi ja paljon mukavia yllätyksiä.
Uitto: Tämä uusi aluerajaus oli mukava!
Paukkunen: Eipä jäänyt lajien määrässä paljon lapsille kerrottavaa, tulipahan kokemusta sitäkin enemmän!, Ensi vuonna pitää aloittaa kovalla rytinällä heti alusta alkaen.
Isokivijärvi: Tulipahan kaikkien aikojen pohjanoteeraus, puolustaudun ajanpuutteella!
Eskelin: Päivien pituus aiheutti monien lajien puuttumisen, mahdollisuuksia olisi ollut ainakin 15 lajiin lisää!
Partanen: Mukava kisa taas kerran! Alkupäivinä en ehtinyt retkeilemään, viitatiainen oli mukava elis!
Tuominen: Mukava kisa, meko tuli melkein "suihin" kun näimme sen kotona Ylöjärvellä.

Eihän tässä voi kun kiittää kisailijoita, Kurppakomppania on rautaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti