sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kevättä kohti

Heti kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta on aimoannos kevättä ilmassa. Tänään sunnuntaina meitä on hellinyt oikein upea kevätkeli, on saatu olla pihalla koko armaan päivän ja nauttia tästä oudosta valoilmiöstä. Aurinko paistoi täysin pilvettömältä taivaalta.

Olin iltapäivän aluksi hetken tuolla metsätyömaalla siivoamassa suuren kuusen oksistoa sekä haapojen karsittuja oksia. Oli nautinto urakoida rauhalliseen tahtiin ja kuunnella ja katsella. Näinkin puiden latvoissa pitkäpyrstöisiä tiaisia pari kappaletta, pyrstötiaiset siellä hakivat ruokaa. Tuli oikein hieno olo! Vielä kun iltapäivällä pihassa ollessamme huomasi Niina kolme joutsenta jotka laskeutuivat Lavajärvelle, tai paremminkin hakivat laskeutumispaikkaa, lähin sulapaikka on Lavajoella jonne linnut suuntasivat. Kevättä kohti mennään lujaa.

Lunta on maassa parikymmentä senttiä, tulee ihan hiki kun ajattelee tulevana lauantaina tehtävää Nokian Naulonvuoren laskentaa. Reitti menee osin tteitä pitkin mutta on siellä umpimetsääkin josssa ei ole paljon ollut muita kulkijoita. Onneksi laskentareissu on n 8 km pitkä ja se kyllä sujuu mukavissa merkeissä. Sillä laskennalla on jo pitkät perinteet, reissu on aloitettu joskus 1984 joululaskennalla.

Tätä kirjoitettaessa sain puhelimeen vinkin että lehtopöllö on äänessä Mäenpään Oivan talon lähellä. Sehän täytyi käydä kuuntelemassa, meidän pihaankin sen ääntely kuuluu. En saanut tästä pöllöstä uutta talvipihapinnaa kun kuulin jo läheisen pöllön ääntelyä tammikuun puolella. Olen saanut taas kuvapostia Parikkalasta, itärajalta Partasen Harrilta, hänellä on käynyt oiva munkki kun oli saanut kuvattua pähkinänakkelin ja sitten vielä puukiipijän. Nämä kumpikin on sellaisia lajeja joita harvemmin pääsee katselemaan saatikka kuvailemaan. Laitan nämä kummatkin kuvat tähän juttuun mukaan.
Oikein kateeksi käy kun kaverilla on tuollainen onni myötä. Tämä puukiipijän kuva on oikein harvinaista herkkua kun siinä näkyy hyvin kuinka sillä on nokassaan jotain. Täytyy vaan toivoa että omalla kohdallakin kävisi joskus vastaava kuvausmahdollisuus.

Kevättä kohden mennään, laulujoutsen on ilmestynyt pihan keväthavantoihin, lehtopöllö pitää omaa showtaan ja muillakin linnuilla on jo kevättä ääntelyissään. On se hieno tunne kun saa taas kohta alkaa omat aamuvakionsa terassilla. Tätä hetkeä on jo odotettu pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti