perjantai 5. helmikuuta 2016

Rehellinen talvipäivä

Nyt on bongaukset bongailtu, on aika hienojen ja rehellisten talvipäivien. Se tarkoittaa että on pikku pakkanen, lumi maassa, hieno aurinkoinen päivä. Mitä voisi vielä enemmän vaatia!

Pihabongaus oli ja meni, lintuhavainnot ovat sen jälkeen jääneet vähiin. Lintu ei liiku, kaikkialla on odottava tunnelma. Koska tulee ensimmäisestä kevätmuuttajasta havainto. Nyt mennään helmikuun alkua ja ekat muuttajat voivat ilmestyä koska vaan. Katse on säädetty taivaalle vilkuiluun. On kotkien aika ja mahdollisten lokkien ilmestyminen on täysin mahdollista. Odottavan aika käy pitkäksi mutta tähän on jo totuttu vuosien myötä.

Talven vuoro on näyttää vielä voimansa, nytkin on pakkasta vähän alle kymmenen. Kävin kävelemässä pihassa, otin joitakin kuvia eri asioista, laitan niitä sinullekin ihmeteltäväksi pienin kommentein












Mikä eläin on jättänyt nuo jäljet? Ei se ole pienen pieni hiiri eikä myyrä, liekö jokin pieniä palleroita pyydystävä kärppä, lumikko tai jokin muu vastaava.


















Kuvasssa on naapurien tekemä lumiukko silloin kun vielä oli hyvä suojakeli. Muistelin tuossa katsellessani lumiukkoa että kyllä meidänkin pihasssa niitä oli lasten ollessa pieniä










Maastossa on lunta kymmenkunta senttiä, lisää on vielä tulossa. Tämä lumikerros olisi minun mielestä jo riittävä mutta säiden haltija taitaa olla toista mieltä, sehän tietää lumikolaajille töitä

 Ruokinnan yleisin vierailija on keltasirkku, johtuisiko kauran siemenistä. Joitakin yksinäisiä viherpeippoja on myös käynyt.
Samoin on harakka ollut päivittäin talien kimpussa, parhaimmillaan on ollut yli kymmenen vierailijaa. Missähän nekin pesivät?










 Kirkas auringonpaiste näytti hyvin lupaavalta, tuonne voisi aivan hyvin kuvitella mustan pisteen kaartelevan ja etenevän kohti pesimäseutujaan
Ruokinnan talipötkö odottaa tinttejä, närhiä, naakkoja ja muitakin nauttijoita.
Kuvassa on meikäläinen, olisinpa noin pitkä. Nuoruuteni urheilulaji oli koripallo jossa pituudella olisi ollut käyttöä,  olisinko viettänyt ammattiurheilijan elämää jossain etelän koripallokentillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti