torstai 11. helmikuuta 2016

Toivottavasti viimeinen....

Nyt mennään torstaita 11.2. ja sää on aika tuhnuinen, loskainen maa on jokapuolella. Lumet ovat kaikonneet mutta uutta on luvassa vielä ainakin huomisen aikana. Täytyy toivoa että lunta ei kerry enää kymmensenttistä hankea vaan säiden haltija tyytyy hieman vähempään. Henkilökohtaisesti olisin jo tyytyväinen tähän tilanteeseen, lumet ovat sulaneet, jäille ei ole menemistä. Vanhan kansan suusta on jäänyt elämään lause; "Jos kuulet kuovin äänen niin älä mene järven jäälle". Tässä lauseessa on paljon viisautta jota kannattaa noudattaa! Toivottavasti kevään viimeinen lumisade on perjantaina.
Tämä kuva on alkuviikosta

Taidekuva 

Ruokinta on aika yksinäisen, kuva on ikkunan läpi otettu
 Yllä on kolme kuvaa jotka kertovat alkuviikon lumisateesta, sen jälkeen on tullut silkkaa vettä ja häivyttänyt kaiken lumen. Jotenkin tuntuu siltä että talvi on taputeltu! Kyllä vielä tullee lunta ja on kylmä mutta mihinkään pitempiaikaiseen pakkasjaksoon en jaksa uskoa, sen verran olen optimisti, toivottavasti en kuulu yltiöoptimistien joukkoon! Tämän päivän vietän kotinurkilla, havannoin kotipihan tirppoja, yritän lisätä Pilyn talvipihakisalajejani, sillä siellä on minulla paljon pahoja puutteita. Voin samalla tehdä vaikka kevääksi linnunpönttöjä sillä nyt on niiden aika.
En saanut vielä aikaiseksi uusia pönttöjä mutta niitähän löytyy meidän pihapiiristä n 60 joten otin pari kuvaa uutta pesintäkautta odottavista pöntöistä. Ylläoleva on aika lähellä pihaa oleva pikkulintujen pönttö jossa ei ole ollut pesintää muistaakseni pariin vuoteen. Tässä alla oleva pönttö on puukiipijälle tarkoitettu pönttö jossa ei myöskään ole ollut pesintää. Jos näihin ei tule vielä tänäkään vuonna niin siirrän pönttöjen paikkaa vähän metsäisempään paikkaan. Mieleni tekisi tehdä joitakin uusia pönttöjä tuonne naapurin kaadettuun metsään, se houkuttelisi lintumaailman edustajia "uudistettuun" metsikköön eivätkä ne olisi aivan kodin vieressä.



Puukiipijä olisi kiva saada pesimään itse tehdyssä pöntössä. Kyllä tässä pihapiirissä on kuulunut puukiipijän laulua joten se ei ole täysin mahdottomuus. Kävin hakemassa jo viisituumaista lautaa valmiiksi sitä hetkeä varten kun saan itsestäni irti uusien pönttöjen tekemisen vaihteen. Siihen nyt voi mennä useampi päivä mutta aika äkkiä niitä sitten syntyy kun saa pään auki. Vaikka keli olikin aika märkä ja sateen uhka oli koko ajan, päätin käydä tuolla naapurin metsikössä tekemässä hieman valmiiksi puita pinoihin jotta on sitten helpompi nostaa niitä sitten peräkärryyn. Vaikka olinkin jo valmistautunut koko päivän joutenoloon niin veri veti kummasti tuonne "työmaalle", kun ei satanut niin saatoin hyvillä mielin käydä puuhaamassa yhden parin tunnin jakson taas valmiiksi. Kaikki työ mitä voi tehdä etukäteen, se kannattaa tehdä, niin asiat joutuvat. En saanut yhtään uusia lintuja listoille talvipihakisaan, tallareilla on selvästi lauluintoa, samoin on laita sinitiaisilla. Sen verran on kevät jakanut linnuille, nehän jakavat sitä riemua sitten taas meille ihmisille.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti