tiistai 1. marraskuuta 2016

Marraskisa ja muuta

Hip hei, nyt mennään jp marraskuun ensimmäistä päivää. Lintumaailmassa on hiljaista, pihassa tallarit, sinitintit, pivat, harakat, närhet, ne harvat hömötintit ja ehkäpä jokunen viherpeippo ja sitten kymmenkunta naakkaa, siinä pihan kattausta näin alkutalveen. On kyllä hienoa seurata miten närhi ja käpytikka pyrkivät samalle talipötkölle, siinä katsotaan kuka on kuka. Mielestäni mittelöt ovat päättyneet tähän mennessä ratkaisemattomaan.

Lunta odotetaan, vaikka se teettääkin taas omat hommansa. Kaikki on kärsittävä ja kestettävä ja sitten koittaa kevään autuus. Omalle ruokinnalle odotan innokkaana sitä valkoselkätikkaa joka on havaittu täällä neljän kilsan päässä. Siitähän on juttua edellisessä tarinassa. Läskiä roikkuu ja uutta hommataan. Ruokintaa täytyy pitää hyvänä!

Tänään alkoi Movember-kisa. Palomäen Timo oli hyvin ystävällinen ja kysyi mua mukaan linturetkelle Sastamalaan. Olin heti valmis kuin "melperi sotaan". Retki totteutui tänään ja se oli ainakin meikäläiselle ilo ja autuus päästä oikein "pro-kaverin" kansssa retkelle. Tiesimme siellä olevan paljon hanhia, vesilintuja ja petolintuja. Näitä metsästämään lähdettiin, toki metsästimme muitakin mahdollisia. Viime vuonna hain tosi pitkään koskikaraa ja se oli heti aamusta ohjelmassa hyvällä menestyksellä. Paljon eri lajeja saatiin hoitoon, lue tämän blogin sivuja "marraskisa 2016" ja sieltä selviää lisää.

Olimme koko päivän retkellä ja saldoksi tuli 43 lajia! Ei ollenkaan paha alku! Tästä on paljon helpompi jatkaa ja nyt ollaan jo yksi tavoite ohitettu, viimevuotinen tulos on taaksejäänyttä elämää. Seuraavana ovat kotipihan ja lähimaaston tirpat vuorossa.

Onneksi vaimo piti huolen kodin lämmittämisestä ja vieläpä laittoi saunan, niin kyllä tässä kelpaa nyt kirjoitella, vaikka silmät hieman jo "lipsuvatkin", olo on aikas raukean onnellinen. Huomenna on taas meikäläisen vuoro pitää "Lintulan taloa" pystyssä, eiköhän se onnistu.

Parikkalasta sain jälleen hyvän kuvan punkkari-tikasta, laitan sen tähän loppuun. Kiitos Harri hienosta tilnnekuvasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti