tiistai 11. maaliskuuta 2014

Hämeenkyrön kirkkojärven torni

Vietin tämän aamupäivän tehden tuttua hommaa, kun Hämeenkyrön kirkkojärven lintutornin näkyväisyys oli uhkaavasti kaventunut. Viime kevään tornien taistossa huomasimme  että aina ei pystynyt seuraamaan tai hakemaan lintuja riittävästi. Näköpiirin eteen oli kasvanut aikalailla lehtipuita. Tämän johdosta otimme yhteyttä seurakuntaan, jonka mailla tämä torni sijaitsee, ja kysyime luvan tehdä pientä harvennusta . Luvan saatuamme emme löytäneet sopivaa yhteistä talkooaikaa vaan päätimme tehdä asian eteen kun se olisi mahdollista itsekullekin. Minulle tämä päivä sopi parhaiten.
Olinkin ensimmäinen joten risukko oli neitseellinen mutta kolmen tunnin urakoinnin jälkeen näköala oli jo parantunut selvästi. Kari oli tänään vielä illalla töitten jälkeen jatkamassa siitä mihin jäin. Joten kevään tornien taiston valmistelu on hyvässä mallissa.

Samalla tein havainnointia aina välillä Kirkkojärvelle, vielä ei ole vesilintuarmadat saapuneet mutta aina jotain. Telkkiä löytyi 6, kolme kappaletta kutakin sukupuolta eli pariutuneet. Joutsenia lenteli 5, kolme yhdessä porukassa eli todennäköisesti perhekunta ja sitten oli vielä kaksi vanhaa yksilöä. Töyhtöhyyppiä lensi kaksi järven päällä kohti Raipalan peltoja. Sinisorsia oli Pappilanjoella kymmenkunta, samoin tasaparit kumpaakin sukupuolta.
Laitan tähän Karin sanomat havainnot (ulkomuistista) Sinisorsia oli jo Kirkkojärvelläkin parisenkymmentä, joutsenia kymmenkunta ja telkkiäkin reilusti yli kymmenen.
telkkäpari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti