lauantai 1. maaliskuuta 2014

Ensimmäiset on nähty

En malta olla laittamatta julki, kun kevään ensimmäiset muuttolinnut on nähty. Havainto ei koske meikäläistä vaan parempi puoliskoni pääsi kultapallille ennen minua, hän näki 3 laulujoutsenta tänään lentämässä Lavajärven yllä. Vaimo kyllä huusi minua katsomaan mutta en ehtinyt, itse en ole vielä muuttavia lintuja nähnyt. Ellei sitten joku pikkutsirppa ole sellainen ollut. Tästä se alkaa.

Helmikuun loputtua päättyi myös Pilyn talvipiha-kisa, jossa kerättiin tietoja siiitä montako eri lintulajia havaitsee 1.12-2013--28.2.2014 välisenä aikana. Sain kasaan (vain) 20 lajia, ehkä "parhain" oli lehtopöllö, näin hyvänä myyrävuotena jonkun pöllön havaitseminen oli jo odotettavissa, itse odotin vielä useampia lajeja, helmipöllö, sarvipöllö ja sitten hiiripöllö olivat toivelistalla.
Hiiripöllö, kuva Harri Partanen Parikkalasta 
Talvipihakisan pahimpia puutteita olivat töyhtötiainen, hippiäinen, mustarastas, varpushaukka, vihervarpunen, pikkukäpylintu näin ulkomuistista lueteltuna. Olen parhaimpana vuotena päässyt 29 lajiin joten hampaankoloon jäi kuluneelta talvelta jotain kaihertamaan.

Nyt kun kevään ekat nähtynä, muuttajia tullee Lavajärvellekin! Olihan tiira-palveluun tullut tältä päivältä havaintoja Ikaalisista, 6 muuttavaa kiurua ja pari päivää sitten töyhtöhyyppä samoin Ikaalisista. Ei voi kuin viettää päivät ulkotöissä ja olla korvat ja silmät herkkinä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti