sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Mura tuli

Mustarastas koiras löytyi aamulla, kun kuulin sen sirahtelevan pihamaastoissa. Sen kutsuääni on hyvin tyypillinen , srrri, ääni jota ei ole millään muulla pihapiirin linnulla. Päivä oli hyvin aurinkoinen ja kirkas pilvetön.  Lämpötila oli 6-8 astetta plussalla joten hyvin keväinen tunnelma. Laulujoutsenen ääntä kuului koko päivän, Lavajärvessä oli niin paljon sulaa että siellä ne kelluivat ja ääntelivät, muuttolennossa näin 11 (9+2) matkaten kohti koillista.

Mustarastas koiras


Tein tänään vielä kevään viimeiset pöntöt, pari kottaraisen pönttöä ja yhden pikkulinnun asumuksen, vein yhden niistä kottaraisen pöntöistä tien varren mäntyyn, aika korkealle koska kottaraisen pönttö tulisi laittaa näkyvälle paikalle 3-4 metrin korkeuteen.
Muutenkin tuli puuhasteltua pihassa koska  ilma suosi ulkoilijoita, ainoastaan tuuli haittasi terassilla kahvinjuontia, silloin kannatti siirtyä sisätiloihin.
Tänään on ilmaantunut Suomen kamaralle useita muuttolintuja, tiirasta katsoessa on lajisto hyvin monipuolinen, rupeaa tekemään mieli maastoon muutontarkkailuun, eväät +termospullollinen mustaa "myrkkyä", se on parasta keväässä, vielä kun pääsee koiran kanssa rauhoittumaan jonnekin mäennyppylälle niin silloin on lintumiehen unelma täyttymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti